>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Σεμινάριο: Τα μυστικά της δεξιοτεχνίας του Θανάση Μπιλιλή "Πιανιστική συνοδεία & Αυτοσχεδιασμός". Σάββατο 8 Απριλίου

   Από τον Μότσαρτ στον Βαμβακάρη και από το μιούζικαλ στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.Ένα σεμινάριο εφ όλης της ύλης που αφορά την συνοδεία τραγουδιού με το πιάνο.

   Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 8 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης,  ώρα 12:00.

Η συμμετοχή για το σεμινάριο είναι 50€.

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

   Ο Θανάσης Μπιλιλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε δίπλωμα πιάνου (“άριστα παμψηφεί”) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή το Γ.Θυμή.

   Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με τον σολίστ Δ.Τουφεξή, ενώ έκανε μαθήματα και με τους B.Ringeissen (Σάλτσμπουργκ), O.Shabo (Βουδαπέστη), N.Ben Or (Λονδίνο), C.Tinley (Λονδίνο).

   Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Αυστραλία κ.α.), ενώ από το 1990 συνοδεύει στο πιάνο προβολές του βωβού κινηματογράφου σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα “Καμεράτα” κ.α. ενώ ως μουσικός ή ενορχηστρωτής έχει συμμετοχές σε 24 δισκογραφικές παραγωγές.

   Ιδρυτικό μέλος του Plaza Ensemble με το οποίο κυκλοφόρησε το c.d. “songs from the big screen” με τη συμμετοχή της soprano Σόνιας Θεοδωρίδου. (παραγωγή: “Human Voice” – Berlin)

   Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με θεματικό αντικείμενο τη μουσική συνοδεία στον αμερικανικό βωβό κινηματογράφο.

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search