>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Natassa Mare Moumtzidou

Στο 'Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης & Ελεύθερης Έκφρασης η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου από το 1ο μάθημα καταφέρνει να εμπνεύσει τους μαθητές της. Έναρξη Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Τα εργαστήρια απευθύνονται ανεξαιρέτως σε όλους ανεξάρτητα από επαγγελματική, καλλιτεχνική ή άλλη κατεύθυνση!

  • Δεν απαιτείται οποιαδήποτε μουσική κατάρτιση ή πρότερη καλλιτεχνική εμπειρία.
  • Ο κύκλος των εργαστηρίων ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού είναι ένα αστείρευτης έμπνευσης παιγνίδι για τους φίλους μας που επιθυμούν να απελευθερωθούν από τις πιέσεις μίας καθημερινότητας που μας εντάσσει συνεχώς σε αδιέδοξα στερεότυπα και συμπεριφορές. Υπηρετεί την αδιαπραγμάτευτη ικανότητα όλων μας να εκφράσουμε ΠΛΗΡΩΣ και ΑΒΙΑΣΤΑ τον εαυτό μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον προσωπικό μας λόγο, σκέψη, αίσθημα διαμέσου της απεριόριστης ελευθερίας που μας προσδίδει η φωνητική τέχνη.
  • Με εργαλείο την μοναδικότητα της φωνής μας, παίζουμε, χαιρόμαστε και πειραματιζόμαστε τόσο με τους πρωτογενείς ήχους και τραγουδίσματα της φωνής μας όσο και με του ήχους του περιβάλλοντος χώρου πέρα από κανόνες, μοτίβα ή άλλα μουσικά στερεότυπα.
  • Δεχόμενοι εξ΄ορισμού ότι δεν υπάρχει λάθος στον «ήχο» ούτε η ανάγκη μίας συγκεκριμένης δομής ή οποιασδήποτε φωνητικής δεινότητας αφηγούμαστε με ή δίχως λόγια, φωτίζουμε και οι ίδιοι θεραπεύουμε με ευκολία μέρη του εαυτού μας καθώς ταξιδεύουμε με απλότητα μέσα στην φυσική μουσικότητα που διέπει τα πάντα.

 

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου είναι μουσικός, βοκαλίστρια, αυτοσχεδιάστρια. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχει συμπράξει με πληθώρα πολιτιστικών οργανισμών και καλλιτεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σταδιοδρομία της συμπεριλαμβάνει συνεργασίες και προσωπικές παρουσιάσεις σε όλα τα είδη μουσικής από τη δημοφιλή μέχρι την πειραματική και λόγια μουσική και από τις από κειμένου ερμηνείες μέχρι τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Η ενασχόλησή της την τελευταία δεκαπενταετία με την σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό την οδήγησε στην ενδελεχή έρευνα των ορίων της φωνητικής έκφρασης. Έχει παρουσιάσει, ηχογραφήσει και συμπράξει με κορυφαίους έλληνες και ξένους αυτοσχεδιαστές σε συναυλιακές συναντήσεις που έλαβαν χώρα σε μεγάλες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ραδιοφωνική παραγωγός και έχει εκδώσει 6 προσωπικά ηχογραφήματα για τα οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 11:30πμ
Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου
Επταλόφου 9, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 905 631
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι να πω και πως να περιγράψω αυτή την εμπειρία. Είναι ένα πανανθρώπινο σεμινάριο μέσω της μουσικής, του ήχου, της ζωής. Νατασσα μου σ'ευχαριστούμε. Μακάρι να έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι σ αυτή την εμπειρία !!

Κατέβηκα έντεκα σκαλοπάτια και το ταξίδι άρχισε. Ταξίδι μεταξύ φωτός και ήχου. Μια ανάσα δρόμος από το άπειρο χθες μέχρι το άπειρο αύριο. Με μια στάση στο τώρα. Η Αγγελική φωνή της Νατάσσας, ακτίνα μαγικού ήχου, μέσω της οποίας φτάσαμε να νοιώσουμε τη σύνδεσή μας, με την πυκνότητα του φωτός σε σχέση με την ύλη.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία, πραγματικά! Και ξαφνικά 11 άνθρωποι, παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, κατάφεραν με τη μαγική καθοδήγηση της Natassa Mare Moumtzidou στα λόγια κ στο πιάνο να νιώσουν τόσο κοντά κ τόσο ελεύθεροι! Σ' ευχαριστώ από καρδιάς, Νατάσσα! Ακόμα ένα μεγάλο μπράβο στο Ωδείο Τούμπας Κώστας Ματσίγκος.

Ήταν μια απίστευτα μοναδική, έντονη, μαγική, αποκαλυπτική και λυτρωτική εμπειρία...!!

Έδωσες από την αρχή μια αποδοχή κι ελευθερία που μας ενέπνευσε. Η ομάδα πραγματικά ήταν υπέροχα αυθεντική! Εις τα επόμενα!

Να καταγράψω κι εγώ ότι ήταν μία ιδιαίτερη αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον διαβάζει αυτό το σχόλιο. Δεν αρκεί μία περιγραφή για να αντιληφθεί σωστά κανείς περί τίνος πρόκειται. Μόνο αν συμμετάσχει θα μπορέσει να καταλάβει.

Μου φάνηκε ενδιαφέρον από την περιγραφή ακόμα και χαίρομαι πολύ που αφιέρωσα το πρωινό μου σε αυτή την συνάντηση με την Νατάσσα και την υπέροχη ομάδα ανθρώπων που συναντηθήκαμε. Το συστήνω σίγουρα και μη σας αποθαρρύνει αν δεν έχετε εμπειρία, ούτε εγώ είχα καμία.

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search