>

Προφίλ

Σύγχρονες Μεθόδοι Εκπαίδευσης

Σκοπός & Όραμα μας

    Το όραμα που υλοποιούμε μέσα στα χρόνια με την εμπειρία και την γνώση που μας προσφέρει ο χρόνος και η σκληρή δουλειά, είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών που επιτρέπει την εύκολη, γρήγορη και σωστή σπουδή της μουσικής σε όλες τις ηλικίες.

Ο χώρος μας

Το ταξίδι μας

    Το Ωδείο Τούμπας Κων/νου Ματσίγκου δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής παιδείας της Θεσσαλονίκης από το 1983, με όραμα και συνέπεια. Με έναν αυξανόμενο κάθε χρόνο αριθμό σπουδαστών, που ξεπερνάει σήμερα τα 350 άτομα, το Ωδείο Τούμπας Κων/νου Ματσίγκου βρίσκεται σε μια φάση αναπτυξιακής πορείας.

    Οι καλλιτεχνικές ¨παρεμβάσεις¨ του Ωδείου στο μουσικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης αναδεικνύονται μέσα από τη δημιουργία πολλών εκδηλώσεων με τη συνεργασία του Α΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας καθώς και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

    Το Ωδείο μας προσφέρει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης με έμπειρους καθηγητές, παιδαγωγούς με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ανώτατα Ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού αλλά και σπουδαίους σολίστ με πλούσια καλλιτεχνική δράση. Ακολουθούν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας όπως αυτές στα τμήματα προθεωρίας καθώς και στα ομαδικά μαθήματα. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και η Διεύθυνση δείχνουν προσωπικό ενδιαφέρον και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη κάθε παιδιού ξεχωριστά.

    Διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις σε θέατρα της πόλης.

    Με τα τμήματα Μουσικών Συνόλων συμμετέχει κάθε χρόνο  σε Διεθνή Φεστιβάλ και στο διαγωνιστικό τους μέρος κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

    Εκδίδει την εφημερίδα «Αυτοσχεδιασμοί» από το 1999.

    Διαθέτει όμορφους περιβάλλοντες χώρους και αίθουσες κατάλληλα επανδρωμένες.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής - Ιδρυτής: Κώστας Ματσίγκος

OUR ACHIEVEMENT

Σε αυτά τα 38 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε καταρρίψει στην πράξη το μύθο ότι, για να παίξει κάποιος τις αγαπημένες του μουσικές, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί πολλά χρόνια σπουδών. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, οι σπουδαστές μας έχουν επιτύχει να παίξουν αγαπημένα απλά κομμάτια και στη συνέχεια να αποκτήσουν πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το Κράτος.

Πάνω από
0

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Πάνω από
0

TIMHTIKEΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Πάνω από
0

ΑΚΟΛΟΥΘOI

Πάνω από
0

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία:

  • Να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις που υλοποιούνται σε διάφορες σκηνές της πόλης.
  • Nα συμμετέχουν σε μία από τις ορχήστρες ή τις χορωδίες αναλόγως της ηλικίας και του οργάνου που σπουδάζουν (ορχήστρα κλασικής, έντεχνης και μοντέρνας μουσικής).
  • Να παρακολουθήσουν με ΕΚΠΤΩΣΗ συναυλίες, ρεσιτάλ, ή σεμινάρια, καλλιτεχνών και δασκάλων
  • Να συμμετέχουν σε ομαδικά μαθήματα και μουσικά σύνολα στα πλαίσια τακτικών και έκτακτων μαθημάτων.
  • Να ταξιδέψουν και να εμφανιστούν σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Να συμμετέχουν στα Σεμινάρια Δεξιοτεχνίας των Παγκοσμίου φήμης δεξιοτεχνών όπως Κυριάκος Γκουβέντας, Μανώλης Καραντίνης κλπ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΏΣΣΑ, ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search