>

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι άνθρωποι μας αποτελούν το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα

Ευάγγελος Πορτοκάλης

Ευάγγελος Πορτοκάλης

Σύντομη περιγραφή

  • Εμπειρία: Διδασκαλία Πιάνου
  • Μαθήματα: 1
  • Ακόλουθοι: 0
  • Website: http://www.example.com

Βιογραφικό

     Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. στο Μ.Ω.Θ, με υποτροφία, από το οποίο πέντε χρόνια αργότερα (το 1986) αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου «Άριστα Παμψηφεί» και «Πρώτο Βραβείο»

    Από το 1987 έως το 1994 σπούδασε στην Μουσική Ακαδημία της Σόφιας στην τάξη των διακεκριμένων παιδαγωγών Τζούλια και Κονσταντίν Γκάνεβι (μαθητές του περίφημου παιδαγωγού Χ. Νώεχαουζ). Το 1990 του απονέμεται η υποτροφία του Βουλγαρικού ιδρύματος «Κύριλλος και Μεθόδιος». Στη διάρκεια των σπουδών του ειδικεύεται στην Μουσική Δωματίου και συγκεκριμένα στο σχήμα δύο πιάνα και ένα πιάνο τέσσερα χέρια. Συμμετείχε σε μαθήματα με τους (μεταξύ άλλων) Στέλλα Ντιμιτρόβα, Ντίμο Ντίμοβ και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Χανς Γκραφ, Ζ Μουνιέ, Μ Αμπάντο. Το 1994 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Σολιστικό τμήμα αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο «Magister».

    Το 1996 δημιουργεί μαζί με την Ανέλια Πορτοκάλη το πιανιστικό ντουέτο «portoduo». Έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1997-1999 έδωσαν έναν κύκλο συναυλιών, αφιερωμένες σε ρομαντικούς συνθέτες, οι οποίες τύγχαναν της ένθερμης υποδοχής από το κοινό της Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας έργα σολιστικά και πιανιστικά ντουέτα (βραδιά ρομαντικής φαντασίας, αφιέρωμα στον J. Brahms, αφιέρωμα στο R. Schumann κ.α.).

    Ως ντουέτο έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως: «Music and Earth», Σόφια1ο βραβείο, «Αlfred Cortot», Mιλάνο 2ο βραβείο, «Τhe 5th International Piano Duo Competition», Ιαπωνία 3ο βραβείο και μετάλλιο.

    Στην εικοσιπενταετή παιδαγωγική του πορεία δίδαξε σε αρκετά Ωδεία της Θεσσαλονίκης και σήμερα ένας σημαντικός αριθμός διπλωματούχων μαθητών του, με σημαντικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα, πλαισιώνουν τα Ωδεία και τα Μουσικά Γυμνάσια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Είναι μέλος της «International piano duo association».

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

"…άρτιο επαγγελματικό επίπεδο, ελκυστικοί, χαρισματικοί , ταλαντούχοι το πιανιστικό ντουέτο Ανέλια και Βαγγέλης Πορτοκάλης
κάνουν σημαντικά βήματα στο μακρύ δρόμο της υψηλής τέχνης."

1999 «Κουλτούρα», Σόφια

"…τεχνικός συγχρονισμός, όμοια καλλιτεχνική σκέψη η Ανέλια και ο Βαγγέλης είναι πράγματι δύο υπέροχοι μουσικοί με λαμπερή αλλά ξεχωριστή προσωπικότητα"

2000 «Rune Kodaira», Iαπωνία

"...το πιανιστικό ντουέτο από την Ελλάδα Ανέλια και Βαγγέλης Πορτοκάλης, γοήτευσαν τους ακροατές στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής. Ειλικρινή, βαθιά και συγκινητική ερμηνεία, πνευματική διείσδυση και συναισθηματική βαθύτητα, δραματουργική εξέλιξη ειδικά στο έργο «Mutuality», με το οποίο- όχι τυχαία- κερδίζουν το κοινό στην Ιαπωνία."

2000 «Μουσικοί Ορίζοντες», Σόφια

 

Ο Βαγγέλης Πορτοκάλης είναι καθηγητής Υπεύθυνος Σπουδών στο Τμήμα του Πιάνου.

 

Επικοινωνήστε με: Ευάγγελος Πορτοκάλης

Παρακαλώ δώστε τις παρακάτω πληροφορίες

Contact

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search