Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Εργαστήριο ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού με την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου

   Το Ωδείο Κώστας Ματσίγκος έχοντας την χαρά μίας πρωτοποριακής συνεργασίας με την εξαίρετη ελληνίδα βοκαλίστρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας προτείνει την πραγμάτωση ενός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος διήμερου διαδραστικού σεμιναρίου – εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 31 Μαρτίου

Σαλόνι Πολιτισμού

Εισήγηση | Συναυλία

   Το σαλόνι πολιτισμού που παρουσιάζεται από το Ωδείο Κώστα Ματσίγγου σε συνεργασία με το StarClassic Radio και την Sound of Art απαρτίζεται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα λάβει χώρα μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εισήγηση αναφορικά με την σχέση Φωτός και Ήχου, αποτέλεσμα της ερευνητικής αναζήτησης της Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου πάνω στην σχέση μουσικής και φιλοσοφίας της τέχνης του ήχου. «Το Φως αναλύεται σε δέσμες χρωματικών και ηχητικών συχνοτήτων. Το Φως έχει ήχο. Οι ήχοι με τις δονήσεις τους κάνουν ορατό το Φως. Το Όλον ηχεί καθώς συνίσταται από ενέργεια, από Φως που αενάως βρίσκεται σε κίνηση».

- Η εισήγηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες.

Στο δεύτερο μέρος σε συνεργασία με τους εξαίρετους μουσικούς Γιώργο Τζούκα / πιάνο, Πάνο Κοσμίδη / πιάνο και Γιώργο Σμυρνή / κοντραμπάσο, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μία σειρά από μουσικές/τραγούδια.

 

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων 231 0905 631

Ώρα έναρξης: 19:30

 

Σάββατο 1 Απριλίου

Εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού.

Με την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου

   Ο κύκλος των εργαστηρίων ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού υπηρετεί την αδιαπραγμάτευτη ικανότητα όλων μας να εκφράσουμε πλήρως και αβίαστα τον εαυτό μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον προσωπικό μας λόγο, σκέψη, αίσθημα διαμέσου της απεριόριστης ελευθερίας που μας προσδίδει η φωνητική τέχνη. Με εργαλείο την μοναδικότητα της φωνής μας, παίζουμε, χαιρόμαστε και πειραματιζόμαστε τόσο με τους πρωτογενείς ήχους και τραγουδίσματα της φωνής μας όσο και με του ήχους του περιβάλλοντος χώρου πέρα από κανόνες, μοτίβα ή άλλα μουσικά στερεότυπα. Ταξιδεύουμε με απλότητα μέσα στην φυσική μουσικότητα που διέπει τα πάντα. Έτσι, αποκαλύπτουμε μαζί την μοναδικότητα της δύναμης, της ενέργειας και των ηχοχρωμάτων της φωνής μας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται ανεξαιρέτως σε όλους ανεξάρτητα από επαγγελματική, καλλιτεχνική ή άλλη κατεύθυνση!

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε μουσική κατάρτιση ή πρότερη καλλιτεχνική εμπειρία.

Από 18 ετών και άνω ...

H διάρκεια του εργαστηρίου είναι 5 ώρες.

  • Α' μέρος 12:00 – 14:30
  • Διάλειμμα
  • Β' μέρος 15:30 – 18:00
  • Κόστος συμμετοχής 30 €

 

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δήλωσε τώρα συμμετοχή (κλίκ εδώ)

Για επικοινωνία κλικ εδώ

 

   Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (ερμηνεύτρια / αυτοσχεδιάστρια) διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαίνουσες διοργανώσεις και φεστιβάλ στην ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει οργανώσει, παρουσιάσει και συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και μουσικών παραστάσεων. Με προσωπική δισκογραφία για την οποία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο συνεργάζεται με μουσικούς και δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό έχει ηχογραφήσει για τον Νίκο Χαριζάνο στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών και πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων με θέμα την ελεύθερη έκφραση και αυτοσχεδιασμό διά μέσω της φωνητικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάτιδα του διεθνούς εμβέλειας Έλληνα κρουστού Νίκου Τουλιάτου και του επίσης διεθνούς βεληνεκούς Έλληνα συνθέτη Νίκου Χαριζάνου, πραγματοποιεί συναυλίες αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα (Μέγαρο Μουσική Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ISME - International Society of Music Education κά). H συνεργασία της στην ΜΗΔΕΙΑ του Ν. Χαριζάνου αποτέλεσε καινοτομία στον μουσικό χώρο για τον συνδυασμό της αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής γραφής και της σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιαστικής φωνητικής τέχνης και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από τη Boston Contemporary Opera, USA και την Opera Actuel, Μόντρεαλ, Καναδάς. Η συνεργασία της με τον Ιταλό, διεθνώς πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Marcantonio Lunardi και την ελληνίδα συνθέτρια σύγχρονης μουσικής Τάνια Γιαννούλη παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Σύγχρονης Τέχνης της Μπολώνια, Ιταλία και σε μία σειρά διεθνών διαγωνισμών και φεστιβάλ. Υπήρξε η εμπνεύστρια και η επί κεφαλής του Φεστιβάλ Διαδραστικών Σεμιναρίων και Συναυλιών Jazz και Σύγχρονης Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής «SOUND of ART» σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. H δε πρόσφατη παρουσίασή της στο Europäischer Kultursommer Fellbach, Stuttgart, σε συνεργασία με τους Γερμανούς μουσικούς της jazz, Wolfgang Fuhr και Hans Filckescher έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον Γερμανικό τύπο. Ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φορέα Interaction International (Διεθνής Διάδραση -Αδελφοποίηση) και του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της συνΑνθρωπίας «StarClassic Radio», συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός συνεργάζεται με ραδιόφωνα και οργανισμούς σε εκπομπές λόγου και τέχνης καθώς και παρουσιάσεις εργαστηρίων για παιδιά.

http://natassamare.com

 

Συνδιοργάνωση με:

Φ.Α.Α.Θ.

StarClassic Radio | Sound of Art www.starclassic.gr

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search