>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Οι μουσικοί μαθαίνουν να διαβάζουν και να ακούν τις νότες

   Η μουσική ακουστική δεξιότητα του ατόμου δεν έχει σχέση με την ακουστική ικανότητα του ατόμου αλλά με την αντιληπτική του ικανότητα να αναγνωρίζει μελωδίες ή και αρμονίες. Αυτή η δεξιότητα ασκείται και διδάσκεται εύκολα και αρκετά διασκεδαστικά.

   Στο ωδείο μας δίνουμε βάση στην δυνατότητα του μουσικού να μπορεί να εντάσσεται σε σύνολα μουσικών (ορχήστρες, συγκροτήματα, μπάντες).

   Μία από τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εύκολη ένταξη του σε αυτά είναι η ικανότητα να μπορεί διαβάζει εύκολα οδηγούς ή παρτιτούρες. Μία άλλη είναι να μπορεί να ακολουθεί τον μαέστρο. Ένα μεγάλο όμως προσόν είναι να μπορεί εύκολα να ακούσει και να παίξει στο όργανό του μία μελωδία ή μία αρμονία που ακούει και εν συνεχεία να μπορεί να την καταγράψει για να την ανακαλεί ανα πάσα στιγμή.

  Η άσκηση αυτή σαν μάθημα αποκαλείται με διάφορους τρόπους όπως "ακουστική" , "dictee" , "ear training" κλπ.

  Το στοχευμένο dictee μπορεί να επιφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα και να δώσει την δυνατότητα στον σπουδαστή να παίζει οποιοδήποτε κομμάτι ακούει και του αρέσει χωρίς να υπάρχει ανάγκη αναζήτησης ή αγοράς της παρτιτούρας.

  Από φέτος ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας Κώστας Ματσίγκος έχει αναλάβει προσωπικά την ύλη για την εκτεταμένη διδασκαλία και χρήση του dictee σε όλα τα επίπεδα/τάξεις ξεχωριστά.

 

 

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search