Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

H μουσική ως τέχνη και επιστήμη


   Διαβάστε τι λέει ο Colwyn Trevarthen (ομότιμος καθηγητής Παιδικής Ψυχολογίας και Ψυχοβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου️) για την μουσική ως τέχνη και επιστήμη, αλλά και για τη σημασία που έχει η υποστήριξη ενός παιδιού από το σπίτι του στην μουσική του εξέλιξη και επιτυχία.

   Η μουσική καλλιεργεί την προσοχή, τη συγκέντρωση, τα συναισθήματα και το πνεύμα. Είναι μια ανώτερη φιλοσοφία και τρόπος ζωής που μεταμορφώνει το παιδί και το βελτιώνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

   Η μουσική είναι τέχνη και επιστήμη μαζί. Δεν έχει καμία σχέση με τις δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες και χόμπυ. Αναπτύσσει παράλληλα την ακουστική, οπτική, κινητική, και νοητική ικανότητα του ατόμου. Ο συνδυασμός όλων είναι η αντίληψη και η μουσική ευφυΐα. Ενισχύει το βιολογικό, σωματικό, γνωστικό, νοητικό, ψυχικό και πνευματικό κομμάτι της ωρίμανσης του παιδιού.

  Τα παιδιά που ξεχωρίζουν, διακρίνονται, αναγνωρίζονται και μεγαλουργούν στη μουσική δεν είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη έφεση, κλίση ή ταλέντο, αλλά αυτά που έχουν διδαχτεί από το σπίτι να έχουν στόχους, προσήλωση, πειθαρχία, συμμετοχή, υπομονή, επιμονή και κυρίως συμπεριφορική ωριμότητα.

   Αντιθέτως, παιδιά πολλά υποσχόμενα, με εμφανείς ικανότητες και δεξιότητες, δεν προχώρησαν στη μουσική αποκλειστικά γιατί οι γονείς τους δεν ήξεραν πώς να ενημερωθούν, να συνεργαστούν, να δρομολογήσουν να κατευθύνουν και να υποστηρίξουν την εξέλιξη τους.

   Η διαδικασία του νέου μας προγράμματος αποσκοπεί, στην απόκτηση των μουσικών δεξιοτήτων και της γνώσης, κατά την την οποία θα πρέπει να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον, να εγείρεται η έμφυτη περιέργεια και η αίσθηση της δημιουργίας του κάθε ανθρώπου.

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search