Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας: Αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Κώστα Ματσίγκου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου.

  Ο κιθαρίστας, καθηγητής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου μας Κώστας Ματσίγκος παρουσίασε ένα ρεσιτάλ κιθάρας για οκτώ φωνές, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.

  Η συναυλία ήταν ένα 3ωρο ρεσιτάλ κιθάρας και ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα κιθαρίστα με στιγμιότυπα τόσο από την καλλιτεχνική πορεία του όσο και από την προσωπική. 

  Ο Κώστας Ματσίγκος, στην καλλιτεχνική του πορεία, σε δισκογραφικό αλλά και σε συναυλιακό επίπεδο έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Την Σκηνή στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, νοιράστηκε με μερικούς από τους κοντινότερους συνεργάτες και φίλους του για να ερμηνεύσουν παρέα τα γνωστά τους τραγούδια.

  Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν οι Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Πρατσινάκης, Έφη Ναβροζίδου, Ιωάννα Γιαννοπούλου, Νάνα Μπινοπούλου και Μαρίνα Ματσίγκου.

  Ο ίδιος ο Κώστας Ματσίγκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Θερινή» της ΕΡΤ3 και μίλησε για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Επταπυργίου.

  «Είναι λίγο περίεργα να είσαι πρωταγωνιστής, είναι άλλο να είσαι μέσα σε μια ομάδα και να έχεις κάποια καθήκοντα, τώρα είναι λίγο διαφορετικά και είναι και λίγο άβολα», σχολίασε αρχικά.  

  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω την κυρία Άννα Μυκωνίου, η οποία είναι πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας όπως επίσης και τον Θανάση Κολαλά, που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και κάνουν πολύ ωραίες παραγωγές, όλες είναι μία και μία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Ματσίγκος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην καλλιτεχνική του καριέρα και σε συνεργασίες, που τον «σημάδεψαν», όπως αυτή με τον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search