Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Το Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ωδείο μας

Το Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μόνο στο Ωδειο μας εφαρμόζεται  με αυτόν τον τρόπο, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του σπουδαστή με την ενισχυμένη γνώση και αυτοπεποίθηση που παρέχεται μέσω του επιπλέον Μηνιαίου μαθήματος στα αυτόνομα όργανα ( κιθάρα, πιάνο) από έναν έμπειρο καθηγητή και solist, υπεύθυνο του τμήματος ή επιπλέον το εβδομαδιαίο μάθημα για τα όργανα της Ορχήστρα και για όλους το μάθημα της χορωδίας. Δια μέσω αυτών κινητοποιούμε και ενδυναμώνουν το ενδιαφέρον για την θαυματουργεί μελέτη !
Εσείς οι γονείς που ωθήσατε  τα παιδιά σας σ’ αυτό τον ωραίο δρόμο της μουσικής, ξέρετε (;) ότι μπορείτε να συμβάλλετε απολύτως και σε συνεργασία με το δάσκαλο-λα τους και να τα ωθήσετε στην θαυματουργή αγάπη της μελέτης;;;
Πως;;;; Προτείνουν οι ειδικοί …  Με μια συμφωνία μαζί τους για την ώρα  και την διάρκεια Της μελέτης.(Καλύτερα οταν είναι ξεκούραστα.Λίγο πριν αρχίσουν τα μαθήματα του σχολείου ή ενδιάμεσα σαν διάλειμμα) 
Στα παιδιά αρέσει να κάνουν συμφωνίες σαν τους μεγάλους και τις τηρούν οταν τους δείχνουμε εμπιστοσύνη!! Χωρις τιμωρίες…παρά μόνο με την υπενθύμιση  ότι εμπιστευόμαστε το λόγο τους πως θα τηρούν το πρόγραμμα τους καθημερινά . Σημαντικό!!! Να τα επιβραβεύετε όταν μελετούν έστω και λίγο  Να ακούτε με ενθουσιασμό την μελέτη τους και να τους ζητάτε να σας παίξουν χωρίς να διορθώνετε. (Αυτό είναι δουλειά του δασκάλου !! ) Να τους τονίζετε πόσο(!!) σας αρέσει να τ´ακούτε να μελετούν και να παίζουν το κομμάτι τους γιατί σας κάνουν χαρούμενους-ες και σας βοηθούν να χαλαρώνετε στο τέλος μιας δύσκολης μέρας. Να τους τονίζετε πόσο αγαπάτε τη μουσικό όργανο που μαθαίνουν !Και Πόσο θαυμάζετε την προσπάθεια τους την υπομονή και επιμονή τους μέχρι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν ένα μουσικό έργο η ένα τραγούδι ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των δασκάλων τους !  
Να ακούτε μαζί τους μουσικά έργα!Ζητήστε λοιπόν από τον δάσκαλο ή την δασκάλα τους μία λίστα με μουσικά έργα έβηχα και μελωδικά καταρχάς ή ψάξτε τα μαζί τους στο YouTube, ακούσετε το έργο που μελετούν και… Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε μαζί τους μουσική ή να παρακολουθήσετε  μια συναυλία.
Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά μας που διδάχτηκαν και μελέτησαν πιάνο με τη δασκάλα τους κυρία Ιόλη Ρόσιου και διακρίθηκαν για την εξαιρετική επίδοση τους στην διαγωνιστική τους άμιλλα με ανάλογης ηλικίας σπουδαστές πιάνου από όλη την Ελλάδα! Ευγνωμοσύνη για την επιπλέον εμβάθυνση στην γνώση του υπευθύνου πιανου κου Β. Πορτοκαλη
Ναι !! Η αγάπη για την μάθηση (μελέτη) της μουσικής είναι η αιτία !!

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search