>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Εύα Ατματζίδου - Maneli Jamal - Finger Style Solo Acoustic Guitar

Σεμινάριο – Workshop 

Fingerstyle Solo acoustic guitar 

Εύα Ατματζίδου – Maneli Jamal 

    Η Εύα Ατματζίδου , συνθέτης και απόφοιτη της τάξης κλασικής κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών του Ωδείου μας, μας κάνει περήφανους για την εξέλιξη που είχε στην πορεία της σαν μουσικός.

     Μετά από εξαιρετικά δημιουργική πορεία , έρχεται στην γενέτειρα της στο ρόλο της σολίστ προτείνοντας μια ιδιαίτερη τεχνική και ανοίγοντας νέους δρόμους στην εκτέλεση της κιθάρας. Kαλεσμένος της είναι ο πολυβραβευμένος finger style κιθαρίστας και συνθέτης Maneli Jamal.

     Το Ωδείο μας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την σπουδαία αυτή παρουσία το ίδιο και οι σπουδαστές του.

Το σεμινάριο

    Το σεμινάριο θα έχει τη μορφή εργαστηρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και τις τεχνικές αυτού του μοντέρνου στυλ προσέγγισης της κιθάρας, να πειραματιστούν, να ρωτήσουν και να προσπαθήσουν να «ξαναγνωρίσουν» την κιθάρα μέσα από μια οπτική που θέλει να αξιοποιήσει όχι μόνο τις δυνατότητες αλλά και τις… αδυναμίες αυτού του οργάνου!

Χωρίζεται σε δύο μέρη. 

  • Στο πρώτο θα γίνει μια εισαγωγή στο είδος αυτό από την Εύα Ατματζίδου. Θα συζητηθεί ο τρόπος σκέψης σε αυτό το στυλ, το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια ποικιλία τεχνικών ώστε να διευρύνουμε την κιθάρα συχνοτικά, αλλά και από άποψη ηχοχρωμάτων, καθώς και τρόποι παιξίματος με τους οποίους ανεξαρτητοποιούνται σε έναν βαθμό τα δύο χέρια, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Επίσης, θα συζητηθεί το πώς η προσπάθεια για μίμηση άλλων οργάνων μπορεί να γεννήσει καινούριες ιδέες και πώς μια σφαιρική προσέγγιση της κιθάρας προϋποθέτει πραγματικά δημιουργική μελέτη (ενασχόληση) , αλλά και οδηγεί σε αυτήν (τη δημιουργική μελέτη). 
  • Στο δεύτερο μέρος, ο Maneli Jamal θα δώσει το δικό του χρώμα και μέσα από τη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων, αλλά και μέσα μέσα από μια σύντομη πρακτική διδασκαλία, θα ενώσει τα κομμάτια του παζλ και μαζί με τους συμμετέχοντες θα τα κάνει … μουσική! 

    Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αρκετά από αυτά που θα ακούσουν, οπότε καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κάποιο ακουστικό όργανο (ακουστική, κλασική κιθάρα), για να μπορέσουν να συμμετέχουν. 

    Απευθύνεται σε σπουδαστές τόσο της κλασικής κιθάρας, όσο και των μοντέρνων τμημάτων, αλλά και σε κάθε μουσικό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει αυτό το είδος και να πειραματιστεί.

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search