>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη "Άσπρο Περιστέρι"

    Και αναρωτήθηκα πώς πήραμε αυτό το δύσβατο μονοπάτι τότε και πως ανοίξαμε αυτόν τον νέο δρόμο και δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη των ωδείων? 
    Η απάντηση είναι οι σπουδές και το έργο του καλλιτεχνικού μας διευθυντή Κώστα Ματσίγκου και το ένστικτό μας, μιας νεανικής και απλής προσέγγισης στην μουσική. 
    Ο ίδιος μελέτησε και ασχολήθηκε με όλα τα λαϊκά όργανα, αυτοδίδακτα κατ’ αρχήν και με μουσικές όλων των ειδών ενώ παράλληλα σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά, εντρύφησε μέσα σε ορχήστρες, ενορχήστρωσε μουσικές για ορχήστρες λαϊκής, τζαζ και κλασικής μουσικής… και γιατί??? 

    Γιατί η μουσική είναι ΜΙΑ και όπως έγραψε ο Μ.Χ. μπορεί να είναι ΠΡΕΠΟΥΣΑ ή ΑΠΡΕΠΗΣ, ΚΑΤΑΛΗΛΗ ή ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ .

    Όσο για το τραγούδι ο ίδιος μεταξύ άλλων λέει «όπου συνευρίσκονται λέξη και μελωδία συνθλίβοντας και οι δύο την αυταρέσκειά τους ….ένα μεγάλο ερώτημα απομένει… το πώς μία τέλεια σύζευξη λέξης και μουσικής γεννάει μια καινούργια τρίτη ζωή… με την ενεργητική συμπαράσταση της ανθρώπινης φωνής. 

    Και ο Μ.Χ. διάλεγε για τα τραγούδια του φωνές τόσο ιδιαίτερες και καλλιεργημένες όπως και προσωπικότητες ξεχωριστές των οποίων οι ερμηνείες έμειναν για πάντα στη μνήμη μας ανεξίτηλα χαραγμένες συνταιριασμένες και άρρηκτα δεμένες με τη μουσική του. 

    Όπως αυτή η φωνή του Βασίλη Λέκκα που με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε σήμερα εδώ για να συμπράξει με την Ν. Χορωδία μας για να κάνει ακόμη πιο έντονη την παρουσία του Μ.Χ. ανάμεσά μας. Τον ευχαριστούμε………… 

Image
Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search