>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Recital πιάνου Έλλη Ζαχαροπούλου - Θέλξη Ματίκα

ΕΛΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 

    Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 6 ετών ξεκινά τις μουσικές της σπουδές στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ απ’ όπου και αποφοιτά με τα πτυχία ωδικής, αρμονίας, και δίπλωμα πιάνου, ενώ παράλληλα φοιτά στο τμήμα μονωδίας. 

    Φεύγει στο Παρίσι όπου συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο με την MONIQUE HAAS και στα ανώτερα θεωρητικά με τον LAURENT PETITGIRARD, όπου και αποκτά το Ανώτατο Δίπλωμα Σύνθεσης Μουσικής στον κινηματογράφο (ECOLE NORMALE de MUSIQUE de PARIS).

    Αμέσως μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών ξεκινά ως υπότροφος σπουδές στην Ηλεκτροακουστική Μουσική στο Groupe des Recherchues Musicales INA-GRM του Radio France με τους MICHEL CHION και JACQUES LEJEUNE και κατακτά το 2ο βραβείο με τη σύνθεση ‘ billes electroacoustiques’. Σε όλη την διάρκεια των σπουδών της στο παρίσι είχε την τύχη να χαίρει της καθοδήγησης και επίβλεψης των συνθετών MARCEL MIHALOVICI και ANTONIO RUIZ-PIPO. 

    Ως πιανίστα έχει δώσει συναυλίες στη Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Φιλανδία και Ελλάδα, ενώ η συνθετική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα),συνθέσεις κατά παραγγελία για τηλεταινίες (ARTE, CANAL+, ΕΡΤ3), ντοκιουμαντέρ, ραδιοφωνικά σήματα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, ηλεκτροακουστικές συνθέσεις, καθώς και κάθε μορφής μουσικών συνόλων. 

    Η παιδαγωγικής της δραστηριότητα έχει αρχικά αναφορά στη 10ετή διδασκαλία ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Παρίσι (ECOLE DE MUSIQUE DE GRESSY – mairie de Gressy-en-france) και στη συνέχεια-μετά από 15ετή παραμονή στο Παρίσι- ως καθηγήτρια πιάνου και σύνθεσης (εδώ και 14 χρόνια) στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στο ΩΔΕΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ Κ. ΜΑΤΣΙΓΚΟΥ, ενώ παράλληλα έχει διδάξει σε σεμινάρια σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο, και παιδαγωγικής πιανιστικής τέχνης για νεαρές ηλικίες. 

    Σκιτσογραφεί έχοντας στο ενεργητικό της 5 ατομικές εκθέσεις και πολλές παρουσιάσεις στον έντυπο τύπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΘΕΛΞΗ ΜΑΤΙΚΑ

    Η Θέλξη Ματίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε τις μουσικές της σπουδές στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην τάξη πιάνου της Εριφίλης Γαϊτάνου απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά της. Τα δύο επόμενα χρόνια συμμετείχε στη MASTERCLASS πιάνου των JULIA και CONSTANTIN GANEV στο ΝΕΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

    Παράλληλα τελείωσε τις σπουδές της στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Παρίσι στην τάξη πιάνου του καθηγητή ANTONIO RUIZ-PIPO στην ECOLE NORMALE de MUSIQUE de PARIS. 

    Παίρνει δίπλωμα πιάνου ‘médaille d’or’ (χρυσό μετάλλιο) και το Diplôme Supérieur de Musique de chamber στην τάξη μουσικής δωματίου της CHANTAL DEBUCHY στην ECOLE NORMALE de MUSIQUE de PARIS. Παράλληλα παρακολούθησε σπουδές πιάνου τρίτου κύκλου στην τάξη PERFECTIONNEMENT του CONSERVATOIRE NATIONAL de RÉGION de VERSAILLES με καθηγητή τον JEAN MARTIN. 

    Έχει δώσει συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Γαλλία. Διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο ΩΔΕΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ Κ. ΜΑΤΣΙΓΚΟΥ και στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search