>

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι άνθρωποι μας αποτελούν το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα

Αντώνης Σουσάμογλου

Αντώνης Σουσάμογλου

Σύντομη περιγραφή

  • Εμπειρία: Καθηγητής Βιολιού
  • Μαθήματα: 1
  • Ακόλουθοι: 0
  • Website: http://www.example.com

Βιογραφικό

   Ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
   Από τους πιο ενεργούς βιολιστές της γενιάς του, αναπτύσσει πλούσια καλλιτεχνική δράση σαν βιολιστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Συμπράττει τακτικά με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες (Κ.Ο.Θ., Κ.Ο.Α., Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, Σ.Ο.Δ.Θ., Ορχήστρα των Πατρών), την ορχήστρα του City University of London, την Philharmonia Moments Musicaux της Ταϊβάν, τη Συμφωνική της Ακαδημίας της Σόφιας κ.ά.
   Στις εμφανίσεις του περιλαμβάνονται σημαντικοί χώροι, όπως το Ηρώδειο, η Kammermusiksaal της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, το National Concert Hall της Taipei, το St. John’s Smith Square του Λονδίνου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Αίθουσα «Βουλγαρία» της Σόφιας, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά.
   Ο Αντώνης Σουσάμογλου έχει αναπτύξει ένα πολυετές ενδιαφέρον για την μουσική του 20ου αιώνα, έχοντας στο ενεργητικό του εκτελέσεις έργων των Berg, Stravinsky, Takemitsu, Messiaen, Korngold, Max Richter, G. Kurtag, Νίκου Σκαλκώτα, Γιώργου Τσοντάκη, Chris Theofanidis, κ.α., πολλών εξ αυτών σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της μουσικής δωματίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Kyklos Ensemble. Διετέλεσε επίσης Κορυφαίος Α' της Κ.Ο.Α..
   Έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων, μεταξύ αυτών Α’ βραβείο στον διαγωνισμό βιολιού «Ανδρέας Μακρής», καθώς και στους διαγωνισμούς μουσικής δωματίου της Helexpo και του Banzendorf (Γερμανία). Ως μέλος του τρίο “Sedna” κέρδισε το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Chierri στην Ιταλία Eκπροσώπησε την Ελλάδα στον 7ο Διαγωνισμό Νέων Μουσικών της Eurovision στην Βαρσοβία.
   Από το 2010 συνεργάζεται στενά ως συνθέτης με την ομάδα χορού «Χορευτές του Βορρά». Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο.
   H δισκογραφία του περιλαμβάνει τρεις προσωπικούς δίσκους ως τραγουδοποιός, καθώς και πλήθος συμμετοχών σαν ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός. Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ορχηστρών.
   Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σουσάμογλου σπούδασε βιολί και ανώτερα θεωρητικά στην Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Βερολίνο, στη Hochschule der Künste και την Ακαδημία Μουσικής Hanns Eisler, με υποτροφίες του κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και της Εταιρείας «Τέχνη». Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Αποφοίτησε με τον τίτλο του Konzertexamen από την Ακαδημία του Ροστόκ.
   Μελέτησε κοντά σε δασκάλους όπως οι David Takeno, Christoph Poppen, Στέλιος Καφαντάρης, Bernhard Hartog, Ilan Gronich, Werner Scholz, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, με διατριβή πάνω στο βιολιστικό έργο του Νίκου Σκαλκώτα.

Επικοινωνήστε με: Αντώνης Σουσάμογλου

Παρακαλώ δώστε τις παρακάτω πληροφορίες

Contact

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search